• цікава подія

Поезiя за чашкою кави

В житті все починається з чогось: річечка зі струмочка, дерево з коріння. Так і в поезії. Тарас Шевченко та Леся Українка, Іван Франко та Сергiй Єсенін, Олександр Пушкін і Михайло Лермонтов, Лiна Костенко і Василь Стус – ці імена ввійшли в наше життя з дитинства та залишилися з нами назавжди. Кожний знаходить у їхній творчості щось своє, близьке та зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

Вербуватівська бібліотека запросила своїх друзів на літературні посиденьки «Поезія, як усмішка душі». На захід завітали керівник ініціативної групи з розвитку новоствореної громади Тетяна Мінігуллова, староста Варварівської об’єднаної територіальної громади Надія Офіцерова і талановиті земляки, творчі люди, поети нашого рідного краю – Юрій Тімков та Леонід Настаченко, які з великим задоволенням декламували свої вірші. Захід прикрашали книжкові виставки «Все, що душа довірила словам», «Поетичними рядками Придніпров’я», «Поезії одвічна висота». Представлена література познайомила відвідувачів книгозбірні з ліричними сонетами Шекспіра та Петрарки, віршами Марини Цвітаєвої, Ани Ахматової, Василя Симоненка, Бориса Олійника, Павла Тичини, Лiни Костенко, Лесi Українки, Василя Стуса, а також збірки поетів-земляків Леоніда Настаченка, Юрія Тімкова та інших.

Зустріч зі світом поезії пройшла за чашкою кави у дружній, майже родинній атмосфері. Було цікаво та змістовно, а головне – всім сподобалося, адже світ поезії прекрасний і незвіданий, і кожен, хто потрапляє до нього, отримує безодню естетичної насолоди та влаштовує свято своїй душі.

Завідуюча Вербуватівською бібліотекою-філією №2 Лариса ОЛЕКСЕНКО

Tags :

Немає коментарів

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *