Новомосковську подарували ще дві амбулаторії

Напередодні Дня медичного працівника в Новомосковську винуватці торжества та городяни отримали воістину казковий подарунок – на вулиці Українській, 12 після 3-річного капітального ремонту відкрилися дві амбулаторії ЗПСМ №4 та №8, обладнані новітніми приладами й меблями.

index

За останні роки, це один із небагатьох об’єктів Новомосковська, який виконано повністю за кошти міського бюджету. Після відкриття, новомосковці за місцем проживання зможуть отримувати тут майже весь спектр медичних послуг.

Тепер не буде потрібно стояти у величезних чергах, адже введено попередній запис до лікаря. Також через Інтернет можна буде записатися на прийом до необхідного лікаря Обласної лікарні ім. Мечникова.

В кожній амбулаторії працює денний стаціонар, проводяться клінічні лабораторні та функціональні дослідження (електрокардіографія, спірографія, вимірювання внутрішньоочного тиску, насичення крові киснем тощо), фізіотерапевтичне лікування, функціонують кабінети щеплень, лікувального масажу. Iнтернет-зв’язок забезпечено зі всіма амбулаторіями міста.

В амбулаторіях надаватиметься повний спектр первинної медичної допомоги населенню міста чисельністю 15,3 тис. осіб, із них дітей до 18 років – 2,7 тис., із дотриманням права кожної особи на вільний вибір лікаря.

На урочистості завітали народный депутат України Вадим Нестеренко, в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Горошко, його заступники, депутати обласної та міської рад, громадськість і, природно, керівництво медичних установ Новомосковська.

А депутат облради, – відомий у Новомосковську та області дитячий хірург Олександр Барсук, пообіцяв вести в амбулаторії безкоштовний прийом та організувати тут консультаційний пункт для дітей.

З вітальним словом до присутніх звернувся народний депутат України Вадим Нестеренко:

– Ми присутні при відкритті нового міського медичного комплексу. Він істотно полегшить роботу медикам і доступ до якісної медичної допомоги новомосковцям.

Я особисто контролював хід робіт, перевіряв, наскільки ефективно витрачаються бюджетні кошти. І дуже задоволений результатом.

Вперше в історії міста медустанова отримала сучасну систему примусової вентиляції, пожежної сигналізації, та стала доступною для людей із обмеженими фізичними можливостями.

Я дуже радий тому, що сьогоднішня подія співпала з вашим професійним святом – Днем медичного працівника. Хочу побажати сил, здоров’я та довголіття всім лікарям, фельдшерам, медсестрам, санітаркам і нянечкам!

Ви на своїх плечах тримаєте нелегкий вантаж – найголовнішу в соціальній політиці держави галузь, і я розумію, наскільки це складно за часів реформ і змін. Хочу побажати вам, щоб ви пережили ці важкі часи, не втрачаючи оптимізму та своєї вірності клятві Гіппократа.

Щоб пацієнти ставилися до вас із добром і вдячністю, а держава – з повагою.

Щоб у нашій країні був мир, а у вас і ваших близьких – любов і достаток.

Низький вам уклін за вашу повсякденну, нелегку та добру працю для людей!»,

– завершив Вадим Нестеренко.

Iван ПАВЛОВ

З історії

Будівля по вул. Українській, 12 загальною площею 912 м² була побудована в 1954 році, в ній розмістилася друга міська лікарня жерстикатального заводу.

З 1978 по 2011 рр. в приміщенні розміщалася дитяча поліклініка міської лікарні. Потiм – була розташована амбулаторія № 4 міського ЦПМД.

З 50-х років минулого століття в будівлі не проводився капітальний ремонт. З часом технічний стан будівлі погіршився: було відсутнє водопостачання, перебої в теплопостачанні, електропроводка вимагала термінової заміни, обвалилася стеля  на другому поверсі.

Міськрада Новомосковська в 2013 році виділила кошти на проект проведення капітального ремонту будівлі та проведення першої черги капітального ремонту амбулаторії, який був закінчений 25 травня поточного року.

Бюджет ремонтно-будівельних робіт складає бiля 4 мільйонів грн.

Для надання якісної меддопомоги амбулаторії додатково забезпечені меблями на 249 тис. грн, оргтехнікою на 66 тис. грн, медичним обладнанням на 53,2 тис. грн.

Урочисте перерізання стрічки провели Сергій Горошко, Леонід Гінкота, Тетяна Дакова і дитячий лікар-хірург Олександр Барсук.

Tags :

Немає коментарів

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *