>«Зимувашки» без Гройсмана й тарифів

71_не_забыли_3

Хоча прем’єр-міністр Гройсман і заспокоює українців, що тарифи ЖКГ не будуть «страшними», що всім насильно роздадуть субсидії, але чомусь у нас прем’єрам не вірять.

Уже років двадцять як не вірять, і вагомих підстав для того, щоб поміняти свою думку, ніхто не знаходить.

Ось, наприклад, нам вже кілька місяців твердять про те, що новий газовий тариф – не тільки найбільш антикорупційний і справедливий у всьому цивілізованому світі, але ще й найбільш «економічно обгрунтований».

Я вже мало не повірив урядовим економістам, але уряд завадив. Ось читаєш повідомлення про те, що «Нафтогаз України» абсолютно відкрито й нікого не соромлячись закуповує для свого боса Коболєва броньований «Мерседес» за 5 мільйонів гривень, і категорично не хочеться вірити в жодну «економічну обгрунтованість».

Адже всі ці «Мерседеси» разом з усіма цими 100-тисячними зарплатами – вони теж сидять у газовому тарифі. Платить за «Мерседеси» не Коболєв, а ми з вами.

Ось чому й урядові якось неохоче віриться. Прем’єр і його міністри на Майдані нам обіцяли зарплати, як у ЄС, обіцяли небувале зростання економіки, але в підсумку вийшло тільки небувале зростання тарифів і цін.

Ось цінами й тарифами ми якраз уже в ЄС і «вступили». А із зарплатами та пенсіями не виходить. Парадокс.

Та голота, як то кажуть, на вигадки хитра. Тільки-тільки народ задумався про майбутню холодну зиму в красивих українських хатах (за які, до речі, як і за вуличні туалети, потрібно не забути заплатити в цьому році новий податок), як київська турфірма запропонувала всім бажаючим незвичайний туристичний продукт.

Не переймайтеся, якщо у вас немає чим платити за тарифами Гройсмана. Ви можете за такі ж самі гроші купити новий туристичний тур «Зимувашки» – всього за 20 доларів на день.

І провести зиму на тропічних островах Балі та Гілі, потім у Малайзії, потім на острові Борнео. Дешево й сердито. І ніяких тобі платіжок за газ по три тисячі гривень на місяць, плюс електроенергія, плюс вода, плюс щось їсти треба, та й кожушок купувати доведеться, щоб тепліше було спати.

Ні, наш народ непереможний. Тому що віримо ми в картоплю на своєму городі, а не в гасла урядів, що змінюють один одного. Закінчаться «Зимувашки» – повернемося на городи. А на зиму вдамо з себе перелітних птахів.

Ваш Мартин КАПУСТА

Tags :

Немає коментарів

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *