• Ольга Сергіївна Павлик

Економіст, педагог, спортсмен, юрист і – просто красива жіночка

З 5 грудня вакантну з вересня посаду начальника управління освіти виконкому Новомосковської міськраді займає Ольга Сергіївна Павлик – цікава, молода й чарівна жінка з трьома вищими освітами.

Народилася в Новомосковську, де закінчила 11-у школу. В дитинстві мріяла стати вчителькою. Але життя склалося так, що батьки, військовослужбовці, не були в змозі оплатити навчання у ВНЗ, і 17-річній Ользі довелося працювати в міськводоканалі. Неспроможна економіка країни підштовхнула дівчину опанувати основи наукової економіки на вечірньому відділенні Дніпропетровської Міжрегіональної академії управління персоналом. Навчаючись у МАУПі, вступила до Дніпропетровського інституту фізкультури. Через деякий час закінчила Харківську юридичну академію.

Кажуть, Ваша попередниця на посаді начальника управління освіти погано закінчила…

– Якщо чесно, досконально не знаю – поки елементарно ніколи в це вникати. Почула про конкурс на заміщення цієї посади, написала заяву, подала відповідні документи, мені сказали, що підходжу, призначили день іспитів, які здала майже з максимальною кількістю набраних балів.

Три вищі освіти – ідеальний освітній симбіоз для сучасного керівника або, в даному випадку, кризового менеджера…

– Мабуть так воно і є. Я далеко не поверхово розбираюся в бухгалтерії та економіці – є відповідний досвід успішної роботи в досить великих підприємствах і банках.

Навчання в інституті фізкультури – це бажання закріпитися в спорті, в жіночому боксі?

– По-перше, офіційно жіночого боксу тоді в Дніпропетровській області не існувало. Вірніше, його не хотіли визнавати. Це я можу з упевненістю сказати, адже за час навчання в інфізі я була першою та єдиною студенткою на кафедрі боксу. Тодішній ректор, олімпійський чемпіон з боксу Віктор Савченко, ледве погодився мене брати, весь час повторював, мовляв, йди додому борщі варити!..

– Який, взагалі, зв’язок між вами – на вигляд тендітною дівчиною – і боксом?

– У таких випадках завжди хочеться відповісти: час такий був!.. Та й по життю я не з боязкого десятка, дуже рухлива. Хоча, почала більш-менш серйозно ставиться до свого шкільного захопленню боксом, коли відчула, що можу чогось навчити молодших дівчат. Тоді-то я згадала про свою дитячу мрію вчителювати й загорілася нею.

До речі, закінчила інфіз із червоним дипломом. Коли постало питання, яким чином захищатися, мається на увазі, фізикою в рингу або тренерсько-педадогічною теорією, – я беззастережно вибрала педагогіку. Тема моєї дипломної роботи звучала так: «Диференційований підхід у навчально-тренувальному процесі дівчат і жінок, які займаються боксом».

За профільною спеціальністю свого часу працювала тренером, головою районного спорткомітету, очолювала відділ сім’ї, молоді та спорту Новомосковської міськадміністрації.

Підібралися й до вашої юридичної освіти…

– Так, у мене диплом судово-прокурорського факультету Харківської юридичної академії. Працювала спочатку в Павлоградській, потім у Новомосковській прокуратурах.

Після 10 днів перебування на посаді розмову про роботу та плани перенесемо на потім. Краще розкажіть про сім’ю.

– Заміжня. Син – студент 2-го курсу фінансового факультету агроуніверситету. Так, теж займається боксом.

Євген ЄВТУШЕНКО

Tags :

Немає коментарів

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *