Уявiть собi!

Свинi нам не друзi, а… брати

Біологи з’ясували, що свині бувають оптимістами та песимістами. А на їхній настрій впливають, (ви не повірите!)… умови проживання.

В експерименті брали участь 36 свиней. Перед ними ставили корита: в одному був шоколад, в іншому – кавові боби. А між ними стояло ще одне корито – пусте. Свиней, які в першу чергу направлялися до порожнього корита, вчені вважали оптимістами. Оскільки, на думку дослідників, ці свині чекали, що там з’явиться щось ще смачніше, ніж шоколад.

Тварини, що живуть у комфортних і світлих приміщеннях, частіше чекали хорошого. І навпаки: тісні загони й тонка солом’яний підстилка перетворювали випробовуваних на песимістів. Дослідники говорять, що сам механізм прийняття рішення в цілому дуже схожий з людським.

Але ще далі зайшов китайський фермер. Він навчив своїх свиней… пірнати з вишки, щоб поліпшити їхнє здоров’я та отримати смачніше м’ясо.

Хуан Демін тренує своїх підопічних вже чотири роки. Щодня він водить їх на водойму та заганяє на триметрову вишку. Фермер вірить, що такі вправи розвивають імунну систему свиней, тому вони рідше хворіють. Крім того, від стрибків і плавання у свинок підвищується апетит, в результаті чого вони більше їдять і швидше ростуть. На думку фермера, м’ясо таких «спортивних» свиней смачніше та має більш приємну текстуру.

Тетяна СОКОЛОВА

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *