Страшенно ласий шматочок

Йдеться про маршмеллоу – традиційні ласощі до Хелловіну, який відзначається 31 жовтня. І хай сперечаються про це свято, та ідея відлякування нечисті близька чи не всім народам світу, як і карнавальне перевдягання з цією метою. Тож чому б не скористатися шансом відсвяткувати щось, в напівжарт, цими осінніми вечорами? Наділяйте кожен день добрим сенсом і створюйте настрій зі смачненьким…

Інгредієнти:

  • 100 мл води,
  • 250г цукру,
  • 70 г сиропу,
  • дрібка солі,
  • 10 г желатину.

Приготування

Почнемо з сиропу: 175 г цукру, 75 мл води, 1/2 ч.л. лимонної кислоти. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 20 хв. під кришкою!

Остудити й додати 1/4 ч.л. соди, розведеної водою. Трохи помішайте сироп, і він готовий.

Переходимо до головного. Желатин залити 50 мл води і залишити на 15 хв. У каструлю покласти цукор, решту води, сіль і сироп. Варити 7-8 хв. під кришкою. Далі додати желатин у цукрову суміш, почекати поки розчиниться.

Збити міксером майбутнє маршмеллоу. Збивати на низькій швидкості, поступово переходячи на найвищу – всього максимум 10 хв. Маса почне густіти. Якщо хочете кольорові маршмеллоу – додайте барвник чи ароматизатор. Далі вистеліть деко пекарським папером і змастіть олією. Викладіть готову суміш і залиште на ніч. Готові маршмеллоу поріжте на шматочки та обваляйте в цукровій пудрі.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *