• Італійська паста з підливою
    Італійська паста з підливою
    Італійська паста з підливою

Смачного дня!

Не макарони – la pasta!

Приготуйте макаронні вироби так, щоб гості захоплено вигукнули «Вау, справжня італійська паста!»

Вершкова підлива до макаронів із помідорами

Інгредієнти:

– кілька зубчиків часнику,

– дві цибулини,

– склянка жирних вершків або сметани,

– півкіло помідорів,

– базилік,

– оливкова олія,

– ложка вершкового масла,

– сіль,

– перець,

– трохи сушеної меліси,

– ложка цукру.

Приготування:

  1. Наріжте пластинками часник, обсмажте його в оливковій олії. Коли часник стане золотистим, видаліть його з масла і покладіть туди нарізану цибулю. Обсмажте його до готовності, додайте подрібнені помідори, з яких знята шкірка, сіль, перець, базилік (дрібно нарізаний або сушений), ложку вершкового масла.
  2. Коли велика частина рідини випарується, додайте вершки або сметану, доведіть до кипіння, киньте туди дрібку меліси, додайте до макаронів або тушкуйте макарони в соусі.

Овочева підлива для макаронів

Інгредієнти:

– 400 грамів помідорів,

– томатна паста,

– дві цибулини,

– солодкий болгарський перець,

– кабачок,

– тиква,

– лавровий лист,

– мелений перець,

– базилік,

– розмарин,

– часник,

– оливкова олія,

– вода.

Приготування:

  1. У сотейник налийте масло, розігрійте, всі овочі наріжте кубиками приблизно однакового розміру, помістіть в сотейник, добре перемішайте, залиште гаситися на маленькому вогні, закривши кришкою. Час від часу перемішуйте, якщо потрібно – доливайте воду.
  2. Коли всі овочі стануть м’якими, додайте туди томатну пасту, приправи, сіль, перець, часник. Час приготування приблизно сорок хвилин.

Підлива з курки з грибами

Інгредієнти:

– куряча грудка (філе),

– дві цибулини,

– 300 грамів печериць,

– сметана,

– сіль,

– перець,

– зелень,

– дві ложки вершкового масла,

– рослинна олія.

Приготування:

  1. На рослинній олії обсмажте нарізану на невеликі шматочки курячу грудку, трохи посоліть. Коли куряче м’ясо стане золотистим, додайте нарізаний соломкою цибулю і потримайте на середньому вогні ще хвилин десять.
  2. Наріжте шампіньйони (соломкою або половинками), додайте на пательню, поперчіть, перемішайте, додайте вершкове масло, зробіть слабкий вогонь. Через п’ять хвилин додайте сметану, посоліть, додайте зелень.

Підлива зі шпинату

Інгредієнти:

– свіжий (500г) або заморожений шпинат (одна упаковка),

– оливкова олія,

– базилік,

– сіль,

– вершки (сметана),

– 50 г вершкового масла.

Приготування:

  1. На пательню помістіть дрібно нарізаний шпинат або подрібнений з магазинної пачки, накрийте кришкою, тушкуйте небагато. Додайте трохи солі, влийте склянку вершків або нежирної сметани, додайте ложку вершкового масла, додайте базилік, сухий або свіжий.

Ніжне та корисне блюдо готується протягом 10 хвилин і відмінно підходить до макаронів.

 

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *