• Паровий курячий рулет з фруктами

Смачного дня!

Дієтичний не значить прісний

Паровий курячий рулет з фруктами

Головна принадність цього рулету полягає в тому, що начинка в ньому може бути якою завгодно: овочевою, грибною, або як тут – фруктовою. Куряче м’ясо взагалі непогано поєднується з солодкими фруктами – наприклад, із грушами, яблуками та абрикосами (останні для підсилення смаку краще брати не у свіжому, а сушеному вигляді – курага). А щоб збалансувати солодкість, можна додавати побільше улюблених спецій.

Інгредієнти на 10 порцій:

Куряче філе: 4 штуки

Мандарини (або апельсини): 3 штуки

Горіхи волоські товчені: 100 г

Чорнослив без кісточок: 7 штук

Сіль за смаком

Спеції за смаком

Перець чорний мелений за смаком

  1. Чорнослив позбавити від кісточок, залити окропом і залишити на годину-півтори, щоб він добре просочився. Мандарини ретельно очистити від шкірки та плівок, розділити на часточки.
  2. Розрізати куряче філе уздовж на дві частини. Отримані шматки викласти на обробну дошку, покриту харчовою плівкою, і гарненько відбити, особливо в місцях, де шматки з’єднуються. Злегка посолити і поперчити м’ясо.
  3. Волоські горіхи подрібнити гострим ножем або змолоти у блендері. Половиною отриманих горіхових крихт рівномірно посипати відбите і приправлене м’ясо.
  4. Зверху на горіхи викласти чорнослив (його за бажання можна подрібнити, а можна залишити як є, щоб потім на зрізі рулету було видно цілі фрукти), на чорнослив – часточки мандарину. Зверху посипати горіхами, що залишилися.
  5. Акуратно скрутити нафаршироване куряче філе в щільний та рівний рулет. З боків туго затягнути кінчики плівки, щоб під дією пари вона не розгорнулася.
  6. Перекласти рулет у пароварку або викласти його в широкий друшляк, установлений над каструлею з киплячою на помірному вогні водою. Накрити зверху щільною кришкою та готувати тридцять п’ять-сорок хвилин.
  7. Готовий рулет вийняти з пароварки або з друшляка та повністю остудити. Потім акуратно розгорнути плівку і викласти рулет на обробну дошку. Нарізати гострим ножем на скибочки товщиною в 1-1,5 см.
  8. Викласти скибочки рулету на блюдо зрізами вгору. Перед подачею їх при бажанні можна знову підігріти, а можна залишити охолодженими – в такому стані фрукти стають ще смачнішими.

Яблучний мармелад

Інгредієнти:

5 великих яблук

100 г цукру (якщо яблука солодкі, то за смаком)

2 ст. л. крохмалю

100 мл води

20 г желатину

Яблучний мармелад

Яблучний мармелад

1.Желатин залити водою та дати йому набрякнути.

2.Крохмаль розвести в невеликій кількості води.

3.Яблуки очистити від шкірки, видалити серцевину і натерти на крупній тертці.

4.Яблуки викласти в каструлю засипати їх цукром.

5.Довести до кипіння на великому вогні, потім вогонь зменшити і помішуючи гасити 30-40 хвилин.

6.Додати розведений крохмаль і все ретельно перемішати. Довести до кипіння.

7.Гаряче яблучне пюре збити блендером або перетерти через сито.

8.Желатин підігріти до повного розчинення крупинок. Влити в яблучне пюре і ретельно перемішати.

9.Взяти будь-яку форму, вистелити її папером або харчовою плівкою та залити яблучною сумішшю. Розрівняти і поставити мармелад у холодильник до повного затвердіння.

10.Вийняти з форми та нарізати порційними шматочками. Можна прикрасити горішками, курагою, родзинками.

 

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *