Ситість і вишуканість по-італійські

Домашня закрита піца, або кальцоне

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 1 пакетик
  • Мед – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Олія – 1/2 ч. л.
  • Ковбаса – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моцарелла – 150 г
  • Твердий сир – 150 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Чорний перець – за смаком
  • Томатний соус – 200 г
  • Італійська приправа – 1/2 ч. л.
  • Сушений базилік – 1/4 ч. л.
  • Часниковий порошок – 1/4 ч. л.
  • Червоний перець – 1 щіпка

Приготування:

  1. До миски покласти мед. Влити в мед підігріту до 30-35°C воду. Всипати у воду з медом сухі дріжджі. Залишити підходити на 5-10 хвилин. Коли дріжджі почнуть пінитися, додати олію. Всипати сіль. Все добре перемішати.
  2. Додати склянку борошна. Добре перемішати.
  3. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто. Викласти тісто на стіл, посипаний борошном, і добре вимісити.
  4. Готове тісто змастити олією та покласти в миску. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин.
  5. Цибулю порізати і трохи підсмажити.
  6. В маленькій каструлі змішати томатний соус, італійську приправу, сушений базилік, часниковий порошок, сіль і чорний перець. Можна також додати дрібку цукру. Проварити соус 5-7 хвилин. Ковбасу порізати і додати до суміші.
  7. Отриманий «фарш» підсмажити. Натерти два сорти сиру.
  8. Коли тісто підійде, розділити його на 4 частини. Розгортати кожен шматочок тіста і змащувати його соусом. Зверху покласти фарш і трохи смаженої цибулі. Зверху покласти тертий сир.
  9. Фігурно защипати край піци. Зверху змастити яйцем. Випікати до золотистого кольору.

Смачного!

87_%d1%81%d0%bc%d0%b0%d1%87%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be2_8

Лазанья з кабачків з куркою

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 шт.
  • Куряче філе – 500 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Молоко – 500 мл
  • Сир – 500 г (моцарелла, рікотта, тобто м’який сир, + твердий сир)
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе вимити й відварити. Кабачки вимити, обсушити трохи і нарізати уздовж тонкими скибочками.
  2. Вершкове масло розтопити на пательні. Тим часом подрібнити цибулю та часник, обсмажити їх до золотистого кольору. Потім всипати борошно. Кабачки підсолити за смаком і трохи обсмажити на пательні.
  3. Борошно з маслом ретельно перемішувати, поки маса не стане однорідною та без грудочок. У рецепті приготування лазаньї з кабачків з куркою можна використовувати мускатний горіх або мелений коріандр для аромату.
  4. Влити на пательню холодне молоко і як слід перемішати. Потім додати тертий сир і довести соус до однорідної консистенції. Посолити й поперчити за смаком.
  5. Окремо з’єднати сири та яйце. Посолити і поперчити за смаком.
  6. Відварене філе обсушити й нарізати дрібними кубиками.
  7. На дно жароміцної форми викласти кабачки.
  8. Зверху частину сирної начинки розрівняти по всій поверхні.
  9. Викласти трохи курячого філе, підсолити трохи при бажанні.
  10. Знову повторити всі шари, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати тертим сиром і відправити форму в розігріту духовку. Хвилин за 35-40 лазанья буде готова.
  11. Дати їй хвилин 5, щоб трохи охолонути, і розділити на порційні шматочки. Перед подачею лазанью можна присипати свіжою зеленню.

 

 

 

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *