• Гриб
    Гриб
    Гриб

Під ногами

Сезон грибів – на користь організму

В останні роки в світі все більшої популярності набуває грибна дієта. Це не дивно: гриби – дуже корисний низькокалорійний продукт, багатий на рослинний білок, вітаміни та цінні мікроелементи. Якщо ви вирішили ввести гриби до свого щоденного харчового раціону, слід дізнатися деякі важливі речі про особливості їхнього споживання.

  1. Особливість грибів полягає в тому, що вони довго перетравлюються. Тому пізня вечеря з грибами (особливо смаженими) не піде вам на користь. Гриби можуть викликати відчуття тяжкості, здуття, метеоризм, розлад шлунка. Крім того, людям із захворюваннями печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту вживання грибів протипоказано.
  2. Гриби погано поєднуються з сирими овочами: огірками, капустою, помідорами. І терплять сусідство тільки з вареними.
  3. Лісові гриби, звичайно ж, рекомендується відварювати, причому перший бульйон після варіння зливати. Адже гриби мають властивість вбирати в себе токсини та інші шкідливі елементи з екологічно забруднених грунтів. А ось культивовані печериці та гливи можна і навіть потрібно їсти саме сирими: мінімум калорій, максимум корисних речовин.
  4. Мариновані та солоні гриби мають тільки один мінус: в них занадто багато солі. Зате в них у великій кількості присутній корисний для шлунка грибний слиз. А він, як відомо, сприяє схудненню.

Даша ДАЧНИЦЯ

Tags :

Немає коментарів

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *