Їм що – їсти нема чого?

Вчені зі Швеції рекомендують переробляти пташине пір’я на харчовий продукт, який можна використовувати як живильну добавку і для людей, і для тварин. Невгамовні дослідники виявили в пір’ї інгредієнт із наявністю великої кількості поживних білків, амінокислот і корисних мікроелементів.

Справедливості заради, треба сказати, що ця революційна ідея шведських біотехнологів була зустрінута науковим співтовариством насторожено та з неабиякою часткою скепсису. Сама концепція викликала безліч побоювань. Перш за все, вони пов’язані з санітарними нормами, за якими саме пір’я домашньої птиці вважається «спусковим гачком» для початку багатьох різновидів епідемій.

Однак, на думку творців, харчова добавка з пташиного пір’я у тваринницькій галузі, наприклад, може сприяти приросту великої рогатої худоби, свиней і збільшити надої молока.

Тетяна СОКОЛОВА

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *