• безпека сезона

Як уникнути отруєнь

Влітку, через високу температуру повітря, підвищується інтенсивність розмноження шкідливих бактерій. До організму людини вони можуть потрапити з їжею та викликати отруєння. Як уберегтися – розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«В першу чергу, слід приділити увагу гігієні рук. Перед їжею обов’язково мити руки, чи, принаймні, протирати їх вологими спиртовмісними серветками», – розповіли в департаменті.

Фахівці категоричні щодо водопровідної води – «сирою» її пити не можна, тільки кип’яченою чи фільтрованою. Також можна вживати очищену або мінеральну воду.

Овочі, фрукти, зелень, придбані будь-де, – мити обов’язково. Крім того, медики радять у спеку відмовитися від вуличного фаст-фуду, оскільки недобросовісні реалізатори можуть нехтувати правилами дезінфекції посуду і столових приборів.

«У разі прояву симптомів отруєння, потрібно одразу звернутися до лікаря», – додали в департаменті.

Прес-служба ОДА

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *