• корисно знати

Який шрот краще

Як відомо, в сільському господарстві застосовуються різні види шроту в якості висококалорійної складової комбікормів для відгодівлі птиці, свиней, великої рогатої худоби. Основна цінність шроту полягає у високому вмісті білка, клітковини, вітамінів групи В та Е, калію, фосфору, інших цінних мінеральних та органічних речовин. У результаті використання таких кормів збільшується рентабельність і якість продукції тваринництва.

Шрот буває соєвий, ріпаковий і соняшниковий. Так ось, останній, виявляється, містить більше натрію та кальцію, ніж насіння злакових культур!

Цю цінну кормову добавку отримують шляхом екстракції та пресування насіння. Містить такий шрот до 2% соняшникової олії, до 42% протеїну в перерахунку на абсолютно суху речовину (АСВ) і відрізняється приємним запахом. Чим більша масова частка протеїну, тим шрот цінніший.

Ганна ЛИСЕНКО

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *