Що їсти будемо?

В Україні очікується зниження виробництва рослинної продукції. За прогнозними розрахунками на 5,3% в порівнянні з торішнім показником. Директор Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко поділився своєю думкою.

– Прогнозується зменшення на 2,3% обсягів виробництва зернових і зернобобових культур – до 68,4 млн т. Виробництво ярих зернових зменшиться до 37,5 млн т (-9,9%). А ось виробництво озимих зернових збільшиться на 9,1% – до 29,8 млн т зокрема пшениці – до 26,2 млн т (+ 9,4%), а ячменю – до 3,2 млн т (+11 , 1%). Обсяги виробництва проса складуть 94,2 тис. т (+ 17,1%), вівса – 424,9 тис. т (+ 1,5%), рису – 65,3 тис. т (-5,6%), гречки – 122,4 тис. т (-10,6%).

Виробництво соняшнику прогнозується на рівні 12,7 млн т, що на 10,3% менше аналогічного показника минулого року. Валовий збір сої зменшиться на 12,2% і складе 3,9 млн т, зате потішить ріпак: обсяг його виробництва очікується на рівні 3,3 млн т, що на 20,4% перевищить торішній показник. Виробництво цукрових буряків знизиться на 7,9% – до 12,9 млн т.

Вікторія СИМОНОВА

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *