Шарлотка – це не тільки яблука

Три рецепти дуже смачних і простих шарлоток

1. Шарлотка з варенням

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Варення – 1 скл.
  • Розпушувач – 10 г
  • Цукор – третина склянки
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Приготування:

  1. Білки від жовтків відокремлюємо та збиваємо окремо. У посуд із білками поступово додаємо цукор. Маса повинна вийти однорідною, в ній не повинно бути навіть дрібних грудочок.
  2. Розмішуємо жовтки до однорідної маси, додаємо до маси з білками. Яєчну суміш поступово додаємо в просіяне борошно.
  3. В однорідне тісто повільно додаємо варення. Достатньо однієї склянки: смак – на ваш розсуд, однак рекомендуємо використовувати варення з легкою кислинкою. Враховуйте, що тісто не повинно бути надто рідким.
  4. Форму змащуємо вершковим маслом, можна трохи присипати борошном. Готуємо шарлотку в попередньо прогрітій духівці при 180°С 30 хвилин. Подаємо шарлотку, присипавши цукровою пудрою.

2. Шарлотка з виноградом

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія з кісточок винограду або оливкова – 50 мл
  • Цукор – 130 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 шт.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Червоний виноград без кісточок – 300 г

Приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо на плиті на невеликому вогні. Охолоджуємо до кімнатної температури. Яйця змішуємо з олією. В суміш додаємо ванілін, цукор і попередньо розтоплене вершкове масло. Все ретельно збиваємо міксером.
  2. Борошно попередньо просіюємо, додаємо до нього розпушувач, два види цедри та сіль. Суміш з яйця та масла змішуємо з борошном, після чого додаємо молоко. Грудочок бути не повинно.
  3. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Частину тіста можемо викладати, додавши зверху половину фруктів. Знову заливаємо тісто й «закриваємо» його залишками винограду. Випікаємо шарлотку мінімум 40 хвилин при температурі 180°С. Після того, як вона охолоне, посипаємо цукровою пудрою.

3. Шарлотка з грушею

Інгредієнти:

  • Груші – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Натуральний несолодкий йогурт – 200 г
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • В’ялена вишня (за бажанням) – 40 г

Приготування:

  1. Розігріваємо духівку до 180°С.
  2. Поки духівка розігрівається, можна приступити до обробки груш: ретельно їх промиваємо, очищаємо ножем від шкірки й насіння. Нарізати грушу краще за все не часточками, а невеликими кубиками.
  3. Два яйця ретельно збиваємо з цукром до повітряної консистенції. Вводимо натуральний йогурт, всипаємо просіяне борошно. До борошна попередньо додаємо розпушувач для тіста і дрібку солі.
  4. Після того, як маса буде готова, додаємо фрукти. Грушу додаємо обов’язково, а вишню – за бажанням.
  5. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і випікаємо шарлотку з грушею близько 50 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою або сірником. Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *