Тісто для піци: 3 рецепти

Хто не полюбляє піци? По-перше, її приготування – легка та приємна колективна справа хоч усієї родини, по-друге, сам процес випічки зігріває та наповнює домівку чудовим ароматом, ну і по-третє – це дуже смачно, а зробити піцу можна з чого завгодно. І все ж відомий факт, що найголовніше в піці – це тісто, на основі якого вона приготовлена…Оберіть підходящий рецепт!

 

Тісто для піци італійське

Інгредієнти:

300 г борошна,

6 г сухих дріжджів,

225 мл теплої води,

2 ст. ложки оливкової олії,

1/2 ч. ложки солі.

Приготування:

  1. З’єднайте борошно, сіль і дріжджі. Перемішайте в чаші олію та воду. Не вимикаючи комбайн, влийте рідину й замісіть однорідне тісто. Перекладіть на стіл, посипаний борошном, і місіть тісто 2-3 хв.
  2. Перекладіть тісто в миску та змажте зовні оливковою олією. Накрийте миску харчовою плівкою та поставте в тепле місце на 40 хв., поки тісто не збільшиться вдвічі.
  3. Потім знову місіть тісто 1-2 хв. Розкачайте тісто в коло 30 см і покладіть на деко. Здавіть 2 см від краю, щоб вийшла скоринка та наповніть начинкою на свій вибір.

Тісто для піци на кефірі

Інгредієнти:

2,5 склянки борошна,

400 мл кефіру,

2 яйця,

1 ч. ложка цукру,

1/2 ч. ложки соди,

оцет для гасіння соди,

1/2 ч. ложки солі.

Приготування:

  1. Яйця збийте, додайте сіль і цукор.
  2. Акуратно влийте кефір.
  3. Соду погасіть в оцті, додайте в тісто, перемішайте. Висипте в тісто борошно.
  4. Тісто добре вимісіть. Воно вийде консистенції бісквітного тіста.

Сирне тісто для піци на молоці

Інгредієнти:

250 г борошна,

100 г сиру,

1 яйце,

3 ст. ложки молока,

4 ст. ложки олії,

20 г дріжджів,

дрібка солі.

Приготування:

  1. Змішай усі інгредієнти та замісіть дріжджове тісто. Скачайте з нього кульку та дайте йому постояти 10-15 хвилин.
  2. Готове тісто розділіть на шматки потрібного розміру та розкачайте з них круглі заготовки завтовшки не менш 1 см.
  3. Заготовки викладіть на змазане олією деко або у форму, розрівняйте так, щоб по краю вийшов невеликий бортик.
  4. На поверхню піци вкладіть шар начинки та випікайте у середньо нагрітій духовці близько півгодини.

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *