• теплий салат з курячою печінкою

Теплий салат з виноградом

Літо минуло, огірки-помідори дещо приїлися, а олів’є-вінегрети асоціюються взагалі з чимось зимовим?

Приготуйте дуже простий, але смачний і корисний теплий салат із курячою печінкою. Він чудово смакуватиме до пасти, рису, картоплі (а також гречаників із наступного рецепту!), заміняючи собою водночас і салат, і основну м’ясну страву.

Приготування:

Для приготування салату вам знадобиться півкіло курячої печінки. Очистіть її від плівок, промийте холодною водою та обсушіть у паперовому рушнику. Розігрійте у сковороді оливкову олію та підсмажте в ній печінку. Робіть це дуже швидко, постійно перевертаючи шматочки. Для салату вони повинні набути коричневого відтінку.

На пательню викладіть 200 г винограду без кісточок і додайте столову ложку винного оцту. Все перемішайте, посоліть і поперчіть салат за смаком.

Пучок листя салату красиво розкладіть на тарілці, викладіть туди печінку з виноградом. Посипте все зверху горіхами та/або насінням на смак і відразу ж подавайте до столу.

Класичні українські гречаники

класичні гречаники

Гречаники – доволі відома страва, але, як показує досвід, саме слово більш відоме, ніж рецепт. З книжки відомого дослідника-кулінара Похльобкіна впевнюємося, що гречаники готуються не з каші, а з борошна. Як саме? Зараз дізнаємося.

Приготування:

Ця оригінальна страва української кухні готується дуже просто. Півсклянки молока підігрійте й розведіть у ньому 20-25 г дріжджів, додайте трохи солі та 2 чайні ложки цукру. Вбийте туди одне яйце, всипте 2 склянки гречаного борошна й замісіть густе тісто.

Поставте в тепле місце на півтори-дві години. Дайте тісту підійти, вимісіть і дайте підійти ще раз.

З тіста сформуйте тонкі довгі батончики, викладіть на змащене маслом деко і залиште ненадовго в теплому місці. Гречаники повинні підійти ще раз. Надріжте кожен гречаник упоперек через кожні 2-3 см змащеним у соняшниковій олії ножем.

Поставте гречаники в гарячу духовку й запікайте до утворення хрусткої скоринки.

Ще гарячі гречаники змастіть розпеченою соняшниковою олією, розламайте їх по лінії надрізів. Подавайте гречаники зі сметаною.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *