• кукурудзяний суп

Спека спекою, а обід за розкладом

Гаряче літо – не час годинами стояти біля плити і підсмажуватися швидше за сам обід. Тож ми зробили добірку простих і швидких літніх рецептів для повноцінного поживного обіду, які осилить навіть дитина.

Холодний кукурудзяний суп

Інгредієнти:

  • 7 качанів кукурудзи, тільки зерна
  • 4 чашки овочевого бульйону
  •  4 зернятка перцю
  • 2 стебла свіжої петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 1 цибуля, бажано солодкувата
  • 6 гілочок чебрецю
  • 2 ч. л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 чашка молока або вершків
  • 2 редиски, тонко нарізані
  • кінза, для подачі
  • червоний перець у пластівцях, для подачі

Приготування:

  1. Розігріти 1 чашку бульйону у великому сотейнику на середньому вогні. Додати цибулю, чебрець і 1 ч. л. солі. Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати 8 хвилин до м’якості цибулі, регулярно помішуючи.
  2. Додати кукурудзяні зерна (залишивши при цьому пів-чашки для подачі) і часник. Готувати ще 4 хвилини під кришкою.
  3. Влити 3 чашки бульйону з 1 ч. л. солі, довести до кипіння і після зняти з вогню. Вийняти чебрець.
  4. Збити половину кукурудзяної маси блендером. Процідити в іншу каструлю і повторити процес з рештою маси.
  5. Дати охолонути, подавати суп із зернятами кукурудзи, редискою, кінзою та перцем у пластівцях.

Лимонний кекс з кабачком у чашці

Лимонний кекс з кабачком у чашці

Інгредієнти на 2 порції:

  • 8 ст. л. борошна
  • 0,5 ч. л. Розпушувача
  •  4 ст. л. цукру
  • 6 ст. л. молока
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. лимонного соку + цедра 1 лимона
  • 0,5 ч. л. лимонного екстракту
  • 0,5 чашки кабачка/цукіні, тертого і віджатого
  • Для глазурі:
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/3 чашки цукрової пудри
  • цедра 1 лимону

Приготування:

  1. Змішати в невеликій мисці всі розсипчасті інгредієнти.
  2. Додати всі рідкі (включаючи кабачок) і перемішати.
  3. Запекти в мікрохвильовці протягом 1,5-2 хвилин. Кекс буде злегка вологим у центрі, це нормально.
  4. Полити цукровою глазур’ю та подавати.

Освіжаючий лимонно-банановий коктейль

Інгредієнти:

  • 1,5 чашки молока
  • 1 лимон + лимонна цедра для прикраси
  • 1 банан
  • чверть ч. л. екстракту ванілі, або ваніліну за смаком
  • підсолоджувач на вибір (стевія, мед, сироп)
  • м’ята, для подачі
  • лід

Приготування:

  1. Розрізати лимон на дві частини, потім зняти цедру з однієї половини та вичавити сік з обох.
  2. Додати молоко та сік лимона в блендер, потім банан, підсолоджувач і ваніль. Збити до однорідності.
  3. Розлити по склянках, додати лід і прикрасити цедрою та листочками м’яти.

Салат з квасолею і шпинатом

Салат з квасолею і шпинатом

Інгредієнти:

  • 2,5 чашки квасолі, заздалегідь приготовленої або консервованої
  • 2-3 чашки молодого шпинату
  • 2 чашки кукурудзи, замороженої, консервованої або свіжої
  • 1 чашка порубаних томатів
  • 1 цибуля-шалот, порубана
  • 1 жовтий перець, нарізаний
  • сік 0,5 апельсина
  • 0,5 ч. л. кумина
  • 1 ст. л. олії
  • сіль за смаком

Змішайте всі інгредієнти в мисці. Найкраще помістити салат у холодильник на декілька годин, це дозволить смаку розкритися, що зробить салат ще смачнішим.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *