Сало, як еталон стабільності

За даними Держслужби статистики, з початку року середній рівень заробітку в Україні зріс на 4,5 %, але заразом подорожчало 80 % продуктів. Рівень інфляції в цей період склав 3,5 %. Найбільший стрибок цін спостерігався на: овочі — на 113 %, пшоняну і ячну крупи — на 32 % і на 11 % відповідно. Цікаво, що подорожчали ці крупи, як тільки на них виріс попит. Соціальний білий і чорний хліб подорожчали на 10 % і це ще не межа: до кінця року ціна виросте ще. З м’ясних продуктів найбільше подорожчала яловичина — плюс 9 %, трохи менше — варена ковбаса — на 7 %, куряче філе — на 6 %, свинина — на 5 %. Не подорожчав тільки улюблений український продукт — сало. Хоча куди ще більше?!

Вiкторiя СИМОНОВА

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *