• суп з сочевицею

Рецепти з півдня

В ці неочікувано холодні весняні дні зігріваємося та відганяємо застуду з корисними, пряними та смачними стравами. Готуємо іспанську овочеву паелью та швидку мексиканську закуску з гуакамоле.

Іспанська овочева паелья

овочева паел'я

Інгредієнти:

  • 1 чашка круглого рису;
  • ½ чашки томатного пюре;
  • 1 кабачок;
  • жменя стручкової квасолі;
  • 1 болгарський перець;
  • 6 зубчиків часнику, дрібно порубаних;
  • 1 бульйонний кубик;
  • 2 зубчики часнику;
  • ⅛ чашки зеленого лука;
  • ½ чашки зеленого горошку;
  • ½ лимона;
  • ½ чашки оливкової олії;
  • 3 чашки води;
  • мелений шафран або куркума;
  • сіль.

Приготування:

  1. Розігріти сковороду на середньому вогні. Додати перець, кабачок і спаржу, готувати до м’якості.
  2. Відкласти вбік овочі та додати часник. Обсмажити до ароматності.
  3. Додати томатне пюре, горошок. Ретельно перемішати.
  4. Залити водою, додати кубик і шафран.
  5. Додати рис і рівномірно розподілити по пательні, але не перемішуючи.
  6. Тільки-но бульйон вбереться, зняти з вогню та щільно накрити фольгою, а потім рушником.
  7. Залишити під рушником на 5-7 хвилин, все зняти і подавати.

Листкові трубочки з гуакамоле

трубочки овочеві

Інгредієнти (на 8 трубочок):

  • 1 лист листкового тіста;
  • 2 ст. л. молока;
  • 1 дрібка куркуми

Для начинки:

  • 250 г тофу;
  • 1 кабачок;
  • 1 авокадо;
  • 2 зубчики часнику;
  • сік 1 лимона;
  • 1 ч. л. свіжого чилі, порубаного;
  • зелена цибуля;
  • сіль і перець.

Приготування:

  1. Нарізати тісто на 8 смужок та обернути по спіралі кожну навколо туби з фольги. Змішати молоко з куркумою та змастити трубочки.
  2. Випікати трубочки в розігрітій до 200 градусів духівці протягом 20-25 хвилин. Після дати повністю охолонути та вийняти форми з фольги.
  3. Тим часом додати тофу, нарізаний кабачок, часник і сік лимона в блендер і подрібнити до однорідності. Це займе лише кілька хвилин. Потім додати нарізаний авокадо, чилі, цибулю та сіль з перцем. Перемішати.
  4. Перекласти масу в кондитерський мішок і наповнити готові трубочки. Кінці можна занурити в зелень або тертий сир.

Суп по-турецьки з червоною сочевицею

суп з сочевицею

Інгредієнти:

  • 2 моркви;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1,5 чашки (270гр) сочевиці;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ч. л. паприки/червоного перцю;
  • 1 ч. л. червоного перцю в пластівцях;
  • 2 ч. л. кумина;
  • чорний перець і сіль за смаком;
  • 8 чашок (1,8 л) води;
  • 2 кубика овочевого бульйону (або 1,8 л овочевого бульйону замість води);
  • 1-2 чашки молока; 1 лимон;
  • 3-4 ст. л. сметани і свіжа м’ята для подачі.

Приготування:

  1. Розігріти у великій каструлі олію на середньому вогні.
  2. Додати цибулю та моркву, готувати хвилин 5 до м’якості.
  3. Додати всі спеції і готувати ще 2 хвилини.
  4. Змішати з сочевицею та швидко залити водою/бульйоном і томатною пастою.
  5. Довести до кипіння, а потім зменшити полум’я і варити 20 хвилин, або до готовності сочевиці.
  6. Пюрировати суп за допомогою блендера.
  7. Перелити суп назад у каструлю на слабкий вогонь і додати 1-2 чашки молока (в залежності від бажаної густоти).
  8. Додати сік лимона і приправити сіллю з перцем.
  9. Подавати з ложкою сметани та листочками м’яти

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *