• абрикосовий соус до м’яса

Пікантний абрикосовий соус до м’яса

Якщо ви любите поєднання м’яса з солодко-пікантним соусом, спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти:

  • абрикос – 500 г;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • вино біле сухе – 100 мл;
  • родзинки – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • перець чилі (дрібка);
  • цукор – 2 ч. л.

Приготування:

Абрикоси чистимо від кісточок (залиште поки цілими десь 4 штуки) і перетворюємо на сік-пюре за допомогою блендера чи соковижималки. Лимон чистимо та вичавлюємо сік.

Отриманий абрикосово-лимонний сік виливаємо в сотейник, ставимо на повільний вогонь, вливаємо вино та уварюємо. Решту абрикосів ріжемо та додаємо в соус.

Цибулю подрібнюємо. Родзинки промиваємо й додаємо разом із корицею та перцем до соусу. Уварюємо. Куштуємо, додаємо цукор за смаком. Уварюйте соус до загустіння – випаровується половина рідини. Остудіть соус і перекладіть у баночку. Він добре зберігається в холодильнику протягом тижня, але навряд чи йому доведеться  стояти так довго – адже він дуже смачний!

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *