Продукти, які допомагають впоратися з депресією

До осінньої депресії схильні багато людей. Якщо ви – з їх числа, вам буде вкрай корисно дізнатися, що виявляється, є продукти, завдяки яким цей неприємний душевний стан можна побороти.

Ми, авжеж, розповімо не про якісь екзотичні, а про ті, які присутні в наших широтах і є практично в кожному холодильнику та на будь-якому городі.

Банан. Він, звичайно, на кожному городі не росте, але доступний зараз абсолютно в будь-якій місцевості. Банан дає спокій і оптимізм, позитивно впливає на мислення та емоції, пом’якшує жорсткий характер.

За цими ж якостями можна назвати двійником банана і грушу. Скуштуйте й одразу помітите, як підвищується ваш настрій. Збільшує життєрадісність і малина.

Відмінним засобом для підняття настрою та лікування депресії вважається згущене молоко і просте молоко. До речі, в навчанні аюрведа (індійська наука життя), вважається, що коров’яче молоко – продукт не сонячний, а місячний, тому вдень у сирому вигляді більшістю людей не засвоюється. Так що, в сирому вигляді його краще вживати вранці, молочні каші та інші страви, приготовані на молоці, добре засвоюються і вдень, а на ніч добре пити трохи підсолоджене гаряче молоко.

Чудовий засіб від депресії – мед. Цей продукт не лише настрій підвищить, але й тонус усього організму.

Шипшина, троянда і каркаде в осінні похмурі дні подарують вам позитивну енергію, яку накопичували протягом сонячних днів літа.

У списку більш екзотичних природних антидепресантів: аніс, бадьян, барбарис, фінік, манго, зелений кардамон і золотий корінь. Щодо останнього, то це дійсно найпотужніший натуральний засіб від депресії, але використовувати його потрібно тільки вранці та в невеликій кількості. Наприклад, додати дрібку порошку в напій або пожувати шматочок корінця. А ось вже вдень і особливо ввечері золотий корінь краще не вживати: він може викликати перезбудження нервової системи.

Окремо декілька слів ще про один сильний антидепресант – мускатний горіх. Він розслабляє, заспокоює психіку, усуває негативні емоції, повертає ясність думок, дає відчуття спокою і блаженства, а у великих кількостях – навіть тривалу ейфорію. Однак ефірні масла, що містить мускатний горіх, не дуже сприятливі для шлунково-кишкового тракту, тому слід бути обережним і не переборщити з дозуванням. А можна змішати мелений мускат із кефіром. Проте, увага – мускатний горіх може знижувати працездатність, тому бажано після його прийому не займатися важкою фізичною діяльністю. Ці прянощі мають судинорозширювальну і зігріваючу дію, підвищують імунітет і навіть знімають болі. Раніше мускатний горіх був на вагу золота, зараз же подешевшав і доступний кожному.

Тетяна СОКОЛОВА

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *