Прибуток вдесятеро

Розведення нутрій з точки зору витрат і прибутку займає одну з провідних позицій у секторі сільськогосподарського тваринництва. При правильному утриманні, харчуванні та догляді рентабельність розведення нутрій становить 190-230%!

Так стверджує бізнесмен Олександр Хоружий із Кривого Рогу. Він більше 10 років займається розведенням нутрій і має славу найкращого знавця цих звірків в Україні.

– В цій справі прибуток можна отримувати з кількох джерел: від реалізації шкурок, від реалізації м’яса та від реалізації молодняку, – говорить він.

При цьому стартовий капітал досить невеликий – 22 тисячі гривень.

– А якщо є готове приміщення, то справа буде ще менш витратною, – каже підприємець. – При регулярному народженні молодняку бізнес окупається за півроку, а налагоджений збут забезпечить щомісячний дохід на рівні 70 тисяч.

Великим плюсом у розведенні нутрій є те, що витрати на їхній корм дуже низькі, а народжуваність – висока: за 13-14 місяців вони можуть принести три потомства. Крім того, ці тварини дуже мало хворіють. Якщо, звичайно, дотримуватися елементарних правил утримання. Нутрії легко переносять суворий зимовий клімат.

Але все ж ставку підприємець більше робить на м’ясо.

– У звичайній обробленій тушці нутрії близько 3-6 кг свіжого дієтичного м’яса. На ринку його можна реалізувати за ціною від 40 до 80 грн за кілограм. Вироблені шкурки коштують від 90 до 120 грн за штуку. От і рахуйте: в результаті за одну нутрію можна отримати близько 400 грн. А витрати на утримання – близько 40 грн.

Ганна ЛИСЕНКО

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *