• рулетики з кабачків

По сезону

Кабачки-рулетики

Інгредієнти:

  • Курка (філе) – 1 шт.
  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус з паприки, томатний чи будь-який на ваш смак
  • Базилік – декілька листочків
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Олія

Приготування:

  1. Помити й нарізати скибочками уздовж кабачки, товщиною по 0,5 см, викласти їх на деко з пергаментним папером, трохи змастити олією та посолити. Запікати в духовці при температурі 180° 6-8 хвилин, тоді кабачки стануть м’якшими та краще згортатимуться.
  2. Курячі грудки нарізати тонкими поздовжніми скибочками, трохи відбити, поперчити й посолити.
  3. Посипати подрібненим часником і дати трохи промаринуватися.
  4. На скибочки кабачків викласти смужки курячого м’яса, притрусити тертим сиром, базиліком і додати трохи соусу, потім скрутити кабачкові рулетики та сколоти їх шпажками. Запікати кабачкові рулетики при температурі 180° 25 хвилин.

Соус із запечених баклажанів, перців і кінзи

соус з баклажанів

Такий тип густого соусу в англійській мові називають «діп» (dip – занурювати). Тож його відмінність від звичайних соусів полягає в тому, що не соус поливають на їжу, а їжу занурюють у соус. Діп найчастіше використовується для приправи їжі, яку можна їсти руками: хлібу, лавашу, чіпсів, печеної картоплі, овочів тощо.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кумин у порошку – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сік 1/3 лимона
  • Натуральний йогурт – 150-200 мл
  • Невеликий пучок кінзи, дрібно порубаної
  • Хліб або лаваш для подачі

Приготування:

  1. Баклажани та перці викладаємо у форму для запікання, накриваємо фольгою та готуємо в духовці 200° 45-50 хвилин до м’якості. Декілька разів перевертаємо їх у процесі приготування.
  2. Перці кладемо в целофановий пакет, закриваємо його та залишаємо їх хвилин на 10. Потім очищаємо їх від шкірки. Баклажани розрізаємо навпіл і виймаємо м’якоть. Подрібнюємо її в блендері.
  3. Додаємо туди перець, все збиваємо. Потім додаємо спеції та часник і збиваємо ще раз.
  4. Наприкінці вводимо йогурт і кінзу та перемішуємо.

Хліб розігріваємо в духовці або на пательні-гриль. Подаємо відразу ж.

Баклажани з горіхами по-грузинськи

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Волоські горіхи (очищені) – 150 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чилі, коріандр, сіль – по дрібці
  • Винний білий оцет (можна яблучний) – 3 ст. л.
  • Олія

Приготування:

  1. Баклажани нарізати поздовжніми скибочками-язичками, покласти в підсолену воду на півгодини. Потім обсушити (віджати) і обсмажити в олії.
  2. Для начинки: горіхи подрібнити (у ступці або в блендері), додати до них дрібно порізану зелень, сіль, влити оцет, додати спеції та видавити часник. Масу ретельно перемішати.
  3. На гарячі баклажанові скибочки покласти ложку начинки та скласти вдвічі. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Викласти баклажани з горіхами на тарілку, переклавши кожен рулетик кілечком ріпчастої цибулі. Тепер нехай вони охолонуть і постоять деякий час, щоб просочитися. Перед подачею закуску можна прикрасити зернами граната й листям петрушки.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *