Помідори на зиму, які вас здивують

Ми звикли, зазвичай, закручувати овочі з овочами, а фрукти з фруктами. Проте, виявляється, існують і дуже смачні винятки з цього правила. Наприклад, ці три рецепти, в яких помідори чудово поєднуються з чорною смородиною, сливами або яблуками. Знахідка для тих, хто вітає експерименти на кухні!

Помідори з чорною смородиною

Помідори з чорною смородиною за смаком виходять солоненькими.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів,
  • 300 мл соку чорної смородини,
  • кілька листочків чорної смородини,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 1,5 ст. ложок солі,
  • 1 л води.

Приготування:

  1. Помідори помийте, обсушіть, наколіть зубочисткою з боку плодоніжок.
  2. На дно чистих банок викладіть листя смородини, а зверху – помідори.
  3. Змішайте сіль, цукор, смородиновий сік (можна консервований), воду і доведіть до кипіння.
  4. Залийте отриманим киплячим розсолом помідори та залиште на 15-20 хвилин.
  5. Потім злийте розсіл із банок, знову скип’ятіть його та залийте помідори.
  6. Повторіть заливання 3 рази. В останній раз закатайте, переверніть банки, укутайте ковдрою та залиште до повного охолодження.

Помідори зі сливами

Консервовані помідори зі сливами – це чудова закуска до м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів,
  • 2 кг слив,
  • 3 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 1 стакан цукру,
  • 4 ст. ложки солі,
  • 2 л води.

Приготування:

  1. Помідори і сливи помийте, наколіть виделкою з боку плодоніжок і рівномірно викладіть у банки.
  2. Змішайте воду з цукром і сіллю, доведіть до кипіння.
  3. Залийте помідори зі сливами киплячим розсолом, залиште на 15 хвилин.
  4. Злийте розсіл, знову скип’ятіть його та залийте банки з плодами.
  5. Втретє в розсіл додайте оцет і закатайте. Переверніть банки, укутайте ковдрою і залиште до охолодження.

Помідори з яблуками

Обирайте для консервації цілі, однакові за стиглістю та розміром зі щільною м’якоттю помідори та кисло-солодкі соковиті яблука.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг помідорів,
  • 2 яблука,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 гілочки петрушки,
  • 10 горошин гіркого перцю,
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • 1 шт. гвоздики.
  • 3 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 2 ст. ложки солі.

Приготування:

  1. Яблука очистіть від серцевини і поріжте на часточки. Цибулю поріжте кільцями. Часник розріжте навпіл.
  2. На дно чистої банки укладіть петрушку, часник, спеції, цибулю, яблука. Зверху щільно викладіть помідори по плечі банки.
  3. Залийте банки окропом, залиште на 15 хвилин і злийте воду.
  4. Додайте в цю воду сіль і цукор, проваріть 2 хвилини і знову залите у банки. Додайте оцет і закатайте.
  5. Переверніть банки, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *