• смачного

Не вінегретом єдиним

В зимову пору доводиться поламати голову, готуючи овочевий салат до обіду. Вітамінів і свіжості кортить, а тепличні огірки-помідори водночас несмачні й занадто дорогі… Саме час згадати про вирощений у рідній місцевості бурячок. Ми спеціально підібрали такі рецепти, щоб цей простий і доступний інгредієнт розкрив свої смакові властивості на всі сто!

Салат із буряка з фетою

Дивно, проте відварений буряк може стати основним інгредієнтом для салату з середземноморської кухні. Додайте трохи оливкової олії, прянощі на вибір, зелень і сир фета – пікантний буряковий салат готовий!

Курячий салат із буряком

Цей салат можна сміливо брати на озброєння тим, хто хоче схуднути і при цьому не звик відмовляти собі у смачній їжі. Без майонезу та зайвих калорій!

  1. Відваріть куряче філе й буряк у шкірці. Горіхи (будь-які) злегка підсмажте на пательні протягом 2-3 хвилин.
  2. Змішайте дрібно нарізане м’ясо, подрібнені горіхи та несолодкий йогурт, перемішайте.
  3. Додайте тертий буряк, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Прикрасьте салат зеленню.

Буряк з апельсинами

Неординарне поєднання інгредієнтів, феєричний смак і позитивні відгуки – все це про італійський буряковий салат.

  1. Відваріть буряк, як зазвичай. Очистіть його та наріжте невеликими кубиками.
  2. Подрібніть зелень і часник.
  3. Готуємо заправку: змішайте сік половини апельсина, оливкову олію та бальзамічний оцет.
  4. Нарізаний буряк змішайте із зеленню та часником. Полийте солодкою пікантною заправкою. Посоліть і поперчіть.

буряк

Салат із сиром та горіхами

Таке блюдо цілком може замінити навіть олів’є. У святковому буряковому салаті поєднуються солодкі нотки горошку, пікантність сиру та горіхів, гострота часнику і ніжність сметанної заливки.

Буряк із чорносливом під соусом

  1. 1. Для початку приготуйте заправку: замочіть чорнослив у гарячій воді на 10-15 хвилин, потім процідіть його та дуже дрібно наріжте.
  2. Змішайте чорнослив із тертим хріном і несолодким йогуртом. Гарненько посоліть і поперчіть. Поставте на деякий час у холодильник.
  3. Вимийте за допомогою щітки для овочів буряк і картоплю та загорніть їх у фольгу. Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте овочі до м’якого стану. Картопля приготується приблизно за 45 хвилин, буряк – не менше, ніж за годину.
  4. Зачекайте, щоб овочі трохи охололи, обдайте їх прохолодною водою, очистіть і наріжте соломкою. Візьміть яблуко, видаліть серцевину та наріжте його в такий же спосіб. Полийте його лимонним соком, щоб не потемнішало.
  5. Очистіть насіння гарбуза, подрібніть їх ножем і злегка підсмажте на пательні.
  6. Всі підготовлені інгредієнти разом із заправкою добре перемішайте в мисці. Або можна викласти шарами у прозоре блюдо.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *