На Дніпропетровщині – дешеве борошно

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували вартість бакалійного кошика в усіх регіонах України. З’ясувалося, що найдорожчий – у Київській області (187 грн), а найдешевший – в Тернопільській (154 грн).

До п’ятірки найдорожчих областей входять також Закарпатська область (182 грн), сама столиця (у Києві вартість бакалейки становить 181 грн), Донеччина та Буковина (по 179 грн).

А ось Дніпропетровщина несподівано увійшла до п’ятірки найдешевших регіонів. Тут рейтинг такий: Тернопільщина – 154 грн, Дніпропетровщина, Запоріжжя та Полтавщина – по 161 грн, Кіровоград та Сумщина – по 162 грн.

Щодо окремих продуктів з бакалійного набору рейтинг виглядає так:

Соняшникова олія. Найдорожчий літр – у Закарпатті (37,5 грн), найдешевший – у Тернопільській області (33 грн).

Цукор. Найдорожчий – у Київській області (16,8 грн за кілограм), найдешевший – знову ж на Тернопільщині (12,1 грн).

Макарони. Найдорожче вони коштують у Чернівецькій області (22,1 грн за кіло), найдешевше – теж у Тернопільській (15,1 грн).

Найвища вартість борошна зафіксована в Києві (12,6 грн), найнижча – в нашому Дніпропетровському регіоні (10,1 грн).

Найбільша вартість пшона на Волині (28,7 грн), а найменша – традиційно на Тернопільщині (22,4 грн).

Гречка. Найдорожча в Київській області (20,8 грн), найдешевша – в Тернопільській і Рівненській областях (14,4 грн).

Найдорожчий рис продається в Закарпатті (27 грн.), найдешевший – на Дніпропетровщині (21,8 грн).

Ячна крупа. Найдорожчий регіон – Київська область з ціною 13,8 грн. Найдешевший – Рівненська, де кілограм коштує 10,4 грн.

І нарешті, манка. Найдорожча – в столиці (15 грн), найдешевша – на Луганщині (12,6 грн).

Ганна ЛИСЕНКО

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *