«Накрохмалена» під самі вусики: український супергібрид кукурудзи

Чудовою новиною поділився президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало: в Україні виведений і зареєстрований гібрид кукурудзи з вмістом крохмалю 73,8 %.

Справа в тому, що сорти кукурудзи з високим вмістом крохмалю активно використовуються для виробництва біоетанолу, тому створення таких сортів — одне з найбільш пріоритетних напрямків вітчизняної селекції. Так, у результаті проведених досліджень з’явився гібрид «Росток» із вмістом крохмалю 73,8 %. За врожайності 8,14 т вихід крохмалю з 1 гектара цього сорту складе 6 тонн.

— Розробка сортів кукурудзи з високим вмістом крохмалю, каротину, антоциана, тобто сортів для спеціалізованого використання дуже важливо зараз для нашої країни. Оскільки для України забезпечення власними енергоносіями з налагодженням виробництва палива з рослинної сировини поряд з енергозбереженням — шлях до виходу з енергетичної залежності, а також безсумнівний зростання економічного потенціалу, — резюмував Ярослав Гадзало.

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *