Мінестроне – італійська класика

Минестроне – італійський густий і ситний суп з овочів, часто з додаванням квасолі, пасти або рису. Ось кілька порад, як приготувати суп мінестроне в будь-який час із будь-яких інгредієнтів:

  • Крупно нарізані овочі – основа мінестроне. Знадобляться ріпчаста цибуля, кілька морквин, стебел селери і 1-2 зубчики часнику. Цибуля-порей зробить суп насиченішим. Доречні всі сезонні овочі – болгарський перець, кабачок, гриби. Не забудьте додати крохмалистий овоч – картоплю чи гарбуз.
  • Зазирніть до своєї комори. Пошук найкращої комбінації для мінестроне починається саме з цього. Знайдіть пасту короткої форми (тобто, не вермішель, 225 – 340 г), банку консервованих бобових і банку консервованих томатів (близько 800 г). Томати можуть бути консервованими цілком, але вам доведеться очистити їх і розім’яти. Найпопулярніші бобові для мінестроне – біла квасоля.
  • Наріжте цибулю, моркву і селеру дрібними кубиками. Розімніть часник, порубайте і додайте до овочів. Решту овочів можете нарізати у процесі приготування цибулевої маси.
  • Розігрійте декілька крапель олії на середньому полум’ї у великій каструлі з товстим дном. Додати цибулю, моркву, селеру та часник (а також цибулю-порей, якщо використовуєте) з великою дрібкою солі. Поки суміш смажиться, продовжуйте нарізати овочі. Коли ж цибуля стане м’якою й напівпрозорою, приблизно за 10 хвилин, додайте решту овочів у каструлю та помішуйте 1-2 хвилини. Може, доведеться додати ще олії.
  • Додайте банку томатів, разом із соком, 2 чашки бульйону на ваш смак, квасолю та доведіть все до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть, не накриваючи кришкою, поки найжорсткіші овочі не стануть м’якими (від 20 до 40 хвилин). Перевірте готовність приблизно за 20 хвилин, потім додайте пасту в останні хвилини приготування (згідно часу, зазначеному на упаковці пасти).
  • Додайте трохи зелені для кольору й поживності. Дрібно порубайте шпинат, додайте його, коли паста буде майже аль денте (готова наполовину). Жменька петрушки або базиліка також додасть смакові супу приємний відтінок. Приправте за смаком спеціями, якщо потрібно. Можна додати трохи бальзамічного оцту або оливкової олії.

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *