• лимонний пиріг

Лимонник

Ідеальний пиріг для першого січня, бо добре смакує холодним. Тісто виходить не надто солодким, а приємна кислинка начинки вдало «лягає» на передуючий рясний бенкет.

  • 300 г маргарину вершкового,
  • 3 склянки борошна;
  • 60 г дріжджів, не сухих;
  • 1 лимон (великий);
  • 1 склянка цукру.

Приготування:

Поступово, по 100 г натерти маргарин на дошку, на борошно, на крупній тертці. В процесі пересипати борошном, перемішати.

У склянці на півсклянки теплої води розчинити дріжджі та влити в цю масу. Ножем формувати і рубати суміш, бажано в одному напрямку. Поки не вийде еластичне однорідне тісто. Воно повинно відвалюватися від ножа, не прилипати.

Потім покласти тісто під плівку, в цей час натерти лимон. Змішати тертий лимон із цукром.

Більше половини тіста розпластати на деку, розкласти начинку, з тіста розпластати верхній шар, накрити. Можна по частинах. Головне – прикріпити по краях пирога так, щоб сік не витікав, а то пригоратиме. Залишити дірочку, з п’ятак, можна вирізати фігурну.

Відправити в духівку при температурі 180 градусів, до нарум’яненого верху.

 

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *