Легко готувати – корисно куштувати

Фрикадельки з білої квасолі та зелені

Інгредієнти:

  • 300гр шпинату
  • 1 невелика ріпчаста цибуля, порубана
  • 3 зубчики часнику, дрібно порубані
  •  400 г білої квасолі, консервованої або відвареної
  • 1 чашка панірувальних сухарів
  • 1 ч. л. італійської приправи
  • 0,5 ч. л. солі, або за смаком
  • чверть ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Томатний соус, для подачі

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Відварити на пару зелень протягом 5 хвилин, до легкої м’якості. Дати дещо охолонути і подрібнити у блендері разом із цибулею, часником, квасолею, сухарями, приправою, сіллю та перцем до великої крихти.
  3. Зліпити з маси кульки діаметром до 5 см (разом повинно вийти близько 20-24 штук).
  4. Змастити олією деко. Потім додати фрикадельки і змастити олією зверху.
  5. Запікати хвилин 30, перегорнути та залишити ще на 10 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.
  6. Подавати з розігрітим соусом.

Банановий кекс

Інгредієнти:

  • 2 великі банани
  • чверть чашки олії
  • 0,5 чашки води
  • 0,5 ч. л. екстракту ванілі, або ваніліну за смаком
  • 1 ч. л. цедри апельсина (дрібно порубаної чи натертої)
  • 0,5 чашки цукру
  • 1,5 чашки борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 0,5 чашки волоського горіха, порубаного
  • Ще 1 великий банан (необов’язково, для прикрашання)

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 170 градусів.
  2. Змастити олією та посипати борошном форму діаметром 20см.
  3. Розім’яти у великій мисці 2 банана і змішати з олією, водою, ваніллю, цедрою.
  4. Додати цукор і знову перемішати.
  5. Додати борошно з розпушувачем і ще раз перемішати.
  6. Потім додати горіхи востаннє перемішати.
  7. Перекласти тісто в підготовлену форму та прикрасити зверху нарізаним уздовж бананом.
  8. Випікати 1 годину 15 хвилин, поки зубочистка не вийде з середини чистою.

Чорничний лимонад

Інгредієнти:

Для чорничного сиропу:

  • 1 склянка свіжої чорниці
  • 1 склянка води
  • 3/4 склянки цукру
  • Для лимонаду:
  • прибл. 1 склянка соку лимону
  • 5-6 склянок води (можна мінеральної газованої)
  • 1 стакан чорничного сиропу

Приготування:

Приготуйте сироп. Для цього розігрійте в каструлі на середньому вогні воду і розчиніть у ній цукор. Тільки-но цукор повністю розчиниться, додайте промиту чорницю. Доведіть суміш до кипіння, проваріть близько 5-7 хвилин, помішуючи кожні 2 хвилини.

Потім приберіть каструлю з вогню, процідіть сироп через дрібне сито, щоб прибрати шматочки чорниці. Відставте сироп у бік і дайте йому повністю охолонути.

Тим часом видавіть із лимонів сік. У великий глек влийте лимонний сік, мінеральну воду і додайте остиглий чорничний сироп.

Поставте глек із напоєм в холодильник і гарненько охолодіть його. Перед подачею до столу, розлийте напій по склянках і прикрасьте ягодами чорниці й часточками лимону.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *