• хитрощі

Кухонні хитрощі

Як врятувати пересолений суп. Є декілька способів. Наприклад, можна занурити в суп марлю з невеликою кількістю крупи і трохи проварити: каша вбере в себе надлишок солі. Також можна опустити в каструлю столову ложку з кубиком рафінаду: коли цукор почне танути, виймаємо ложку і повторюємо процедуру ще з одним кубиком.

  • Щоб при приготуванні стейка яловичина була ніжною, потрібно попередньо замаринувати її в майонезі.
  • Щоб зберегти насичений смак страви, нагрівайте тарілки перед подачею гарячої страви та охолоджуйте – перед подачею холодного.
  • Картопляне пюре не слід розбавляти холодним молоком. Від цього воно набуває сірого кольору. Гарний колір у пюре вийде, якщо молоко довести до кипіння та додати гарячим.
  • Щоб довше зберегти селеру або броколі, загорніть їх у фольгу. А авокадо не чорнітиме на зрізі, якщо скропити його яблучним оцтом і зберігати з часточкою лука.
  • Нарізану цибулю зберігає свіжість, якщо покласти його на блюдце, посипане сіллю. Також можна обернути його харчовою плівкою або змастити олією і скласти в контейнер.
  • Нарізана цибуля зберігає свіжість, якщо покласти її на блюдце, посипане сіллю. Також можна обернути її харчовою плівкою або змастити олією та скласти в контейнер.
  • А хліб довше залишиться свіжим, якщо до хлібниці покласти шматочок яблука.
  • Каша з обсмаженої гречаної крупи швидше вариться, виходить розсипчастою та ароматною. Крупу насипають на пательню або на деко і обсмажують у духівці протягом декількох хвилин.
  • Якщо раптом скінчився майонез, але знайшлася сметана, то з її допомогою можна легко організувати заміну першому: досить змішати її з жовтком круто звареного яйця та ложкою гірчиці.
  • Якщо посуд зберіг запах риби або цибулі, його слід лише обполоснути водою з оцтом – і запах зникне.
  • Щоб рукоятка ножа не ковзала при різанні, просто закріпіть на ній кілька канцелярських гумок по всій довжині.

Господарочка Одарка

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *