• морозиво

Креативне охолодження

Зустрічаємо літо з незвичайними рецептами улюбленого багатьма порятунку від спеки – морозива!

Приготування морозива вдома – це не обов’язково копіткий процес замішування жирного пломбіру, або навпаки, банальне замороження соку («це ж виходить просто крижинка» – скажете ви і будете праві). Ідеальною основою для пластичного, однорідного, дуже-дуже смачного та головне корисного (чи можна сказати так навіть про найдорожче магазинне морозиво?) морозива є звичайний банан. Його смак при замороженні відкривається зовсім по-іншому, і добре поєднується з багатьма інгредієнтами, тож це широке поле для кулінарного експерименту…

Знадобиться блендер і формочки. Можна використати силіконові форми для кексів чи будь-яку зручну вам ємність, але якщо ваша мета – привернути до здорових домашніх ласощів дітей, то все має максимально тішити око: купіть спеціальні формочки для морозива з паличками, які зараз задешево продаються в багатьох кіосках госптоварів.

Морозиво з фініками

Інгредієнти (на 5-6 невеликих порцій):

  • 2 банана
  • 5-7 фініків (якщо фініки великі – 3-4)
  • Для «гурманського» варіанту можна додати близько 100 г м’якого сиру рікоти або 1 авокадо.

Банани (та сир чи авокадо, якщо берете додатковий інгредієнт) ріжемо на шматки та закидаємо в чашу бленд ера. Фініки миємо, у процесі знімаючи жорстку шкірку (вона добре знімається теплою водою), видаляємо кісточку, м’якоть кидаємо в блендер. Фініки тут замінюють цукор. І, повірте, вони дуже солодкі! Регулюйте солодкість на ваш смак, якщо додати багато, то смак буде ніби згущене молоко.

Перебийте все у блендері та розлийте по формам. Увечері приготували, на сніданок можна їсти.

Не бійтеся грудочок в масі, всі складові й так дуже однорідні та схожі за консистенцією.

Морозиво Солоний шоколад

Інгредієнти (на 5-6 невеликих порцій):

  • 2 банана
  • 6-7 чайних ложок з гіркою хорошого НЕ розчинного какао
  • Пакетик вершків 100 мл
  • Дрібка кориці
  • Дрібка червоного гострого перцю (на смак)
  • Дрібка солі

Тут дуже важливий компонент – какао. Все перебиваємо у блендері та розливаємо по формах. Можна зробити без перцю, але ця холодна пекучість додає дуже незвичайний смак. Так само можна поекспериментувати з молотим імбиром.

Ягідне морозиво

смаколики для літа

Інгредієнти (на 5-6 невеликих порцій )

На 1 порцію потрібно взяти:

  • 3 банана
  • 1 склянка заморожених на кілька годин перед приготуванням ягід (по сезону підійде полуниця)
  • половинка грейпфрута без шкірки
  • 4 ст. л. меду

Так само перебиваємо в бленд ері та заморожуємо на ніч. Якщо за рахунок ягід і грейпфруту структура морозива сильно «крижана», і вам це не подобається, то можна зробити варіацію такого морозива, викресливши соковитий грейпфрут  і додавши склянку несолодкого йогурту, молочний інгредієнт зробить структуру більш кремовою.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *