Зустрічайте: «амарантові кури»!

Голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда повідомив, що в Україні почнуть застосовувати унікальну технологію вирощування курей. Два підприємства з Дніпропетровської області, органічна ферма «УкрБіоЛенд» та ще одне підприємство в Апостолівському районі будуть застосовувати вільний випас курей у посівах амаранту. За словами пана Дуди, такий спосіб господарювання матиме синергетичний ефект, тобто принесе користь, як компанії, що вирощує амарант, так і птахівникам. Коли амарант підросте, курей випускають в посіви амаранту, територію огороджують електро-пастухом. Вони скубуть бур’яни, комашок, нижні листочки амаранту. Підростуть – стрибатимуть трохи вище. Водночас кури підживлюють ґрунт своїм послідом. Водночас амарант захищає їх від летючих хижаків. Для органічних господарств, що не мають власного тваринництва та роблять ставку виключно на органічні добрива рослинного походження, це великий плюс.

Meat-Inform

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *