• будьте пильні

Зросла кількість отруєнь

З початку 2017 року у Дніпропетровської області харчове отруєння перенесли майже 5 тисяч осіб. Причому 70% отруєнь було в дітей. Для порівняння за аналогічний період 2016 року кількість отруєних становила близько 3 тисяч осіб.

– Основною причиною отруєнь було вживання молочних продуктів, які зберігалися в неправильних температурних умовах, – розповідає головний інфекціоніст Дніпропетровської області Валентина Ткаченко та настійно рекомендує стежити за особистою гігієною, а також по можливості відмовитися від швидких перекусів на вулиці.

При перших ознаках отруєння (нудота, висока температура, здуття, болі в животі) Валентина Ткаченко радить негайно звертатися до медиків за допомогою. А ось самостійно промивати шлунок не варто.

Вікторія СИМОНОВА

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *