До посту й не тільки

Манти з сочевицею

В період Різдвяного посту (з 28 листопада) або просто для любителів вегетаріанської кухні можна зробити оригінальну страву з сочевицею і грибами.

Інгредієнти: 100 г сочевиці; 200 г печериць; 1 цибулина; 2 зубки часнику; 350 г борошна; 2 ст. ложки олії; сіль, перець за смаком; 100 мл води.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, сіль і воду, замісіть прісне тісто і залиште накритим на 30-40 хв.
  2. Сочевицю залийте водою, відваріть 20-30 хв. до готовності і зцідіть воду.
  3. На олії спассеруйте цибулю, додайте нарізані шампіньйони і смажте, помішуючи, 20 хв. Додайте подрібнений часник, поперчіть і посоліть. З’єднайте зажарку з сочевицею, перемішайте.
  4. Тонко розкачайте тісто, наріжте на квадрати десь по 10 см, в центр кожного викладіть начинку і сформуйте манти.
  5. Викладіть манти у змащену олією мантоварку (як варіант, можна готувати на пару за допомогою друшляку або скористатися пароваркою) і готуйте на пару 20-25 хв. Подавайте із зеленню і томатним соусом.

Розсольник з грибами

Інгредієнти: 4 картоплини; 1 цибулина; 1 морква; 1 корінь петрушки; 4 солоних огірки; 100 г сушених грибів; пучок зелені; 2 ст. ложки олії; сіль за смаком; 2 л води.

 

 

Приготування:

  1. Сушені гриби залийте окропом на 3 години. Потім гриби промийте, а настій процідіть і долийте в нього води до об’єму 2 л. Варіть у бульйоні гриби приблизно 1 годину.
  2. Цибулю дрібно поріжте, картоплю – кубиками. Моркву і корінь петрушки потріть на крупній тертці. Солоні огірки наріжте соломкою. Подрібніть зелень.
  3. Спасеруйте цибулю на олії, додайте корінь петрушки, моркву і тушкуйте, помішуючи, 10 хв.
  4. Дістаньте з відвару гриби і додайте туди картоплю. Гриби поріжте, додайте на пательню до овочів і тушкуйте 10 хв. Перекладіть тушковані овочі в суп і варіть 5-7 хв.
  5. Додайте в суп огірки, зелень, сіль. Варіть ще 3-5 хвилин. Подавайте зі сметаною.

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *