• смачного_дня

Делікатеси власноруч

Сир «Філадельфія» в домашніх умовах

Сир Філадельфія впевнено увійшов до багатьох сучасних національних кухонь. Чизкейки, суші, соуси, салати або крем-супи – всі ці страви чудово доповнює цей універсальний продукт. Завдяки пластичній, але ніжній консистенції він також чудово «вписується» в тісто для випічки та перетворює просту булочку чи бутерброд на справжнє блаженство. Такий сир у нас коштує недешево та асоціюється з чимось вишукано-делікатесним, зате готується – уявіть собі – доволі просто.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Кефір – 0,5 л
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кислота лимонна (на кінчику ножа)

Приготування:

Молоко виливаємо в каструлю і ставимо на плиту, на середній вогонь і постійно помішуючи, додаємо сіль, доводимо до кипіння. Відразу після закипання додаємо кефір і перемішуємо, поки маса не згорнеться. Цю масу відкидаємо на марлю, потім підвішуємо на марлі над раковиною на 15 хвилин і даємо стекти сироватці. Яйце і трохи лимонної кислоти добре збиваємо. До збитого яйцю додаємо отриманий сир і ще раз збиваємо до отримання однорідної пишної маси. Ось і готовий сир!

В’ялені томати

В’ялені томати – популярна закуска родом із Середземномор’я, а ще доволі дорога, якщо подивитися на ціни мініатюрних баночок у наших крамницях… Справа в тому, що, суворо кажучи, приготувати їх у домашніх умовах неможливо. Проте з легкістю можна приготувати чудовий аналог – в’ялені печені томати. Використовувати на бутербродах, у салатах, з м’ясними стравами і, звичайно, пастою.

Інгредієнти:

  • стиглі помідори (бажано невеликого розміру) – ~ 1-1,5 кг
  • мелений чорний перець або суміш 5-ти перців,
  • сіль (бажано морська),
  • сухі трави: розмарин, орегано тощо
  • часник – 2-3 зубчики
  • оливкова олія «Extra Virgin» або рафінована соняшникова олія

Приготування:

Стиглі помідори добре вимити й обсушити.

Помідори розрізати на половинки або четвертинки, вирізати плодоніжки, видалити з помідорів насіння (серцевини можна використовувати для приготування інших страв, наприклад, приготувати томатний соус).

Деко або застелити пергаментним папером і розкласти помідори.Посолити їх крупною сіллю та поперчити.

В кожен помідор капнути по краплі оливкової або соняшникової олії.

Духовку нагріти до ~60-100°C і поставити деко з помідорами в духовку (дверцята духовки тримати злегка прочиненими, щоб волога швидше випаровувалася).

Сушити помідори близько 5-8 годин, залежно від розміру.

Готові помідори значно зменшуються в розмірах, залишаються трохи вологими та легко гнуться. Не слід пересушувати помідори до стану сухих і ламких.

Готові помідори вийняти з духовки та остудити.

На дно невеликої чистої банки налити трохи олії. Покласти кілька голочок або гілочку розмарину (можна орегано або інші трави) та нарізаний зубчик часнику.

Наповнити банку на 1/3 помідорами, влити ще трохи олії, потім знову спеції, помідори та олію.

Таким чином, чергуючи спеції з помідорами та підливаючи олію, – наповнити банку.

Помідори злегка «утрамбувати», та сильно не притискайте їх.

Залити помідори олією так, щоб вона повністю їх покривала (якщо не покриватиме, помідори будуть псуватися).

Закрити банки чистими кришками та прибрати на зберігання в прохолодне, темне місце (можна зберігати в холодильнику).

Помідори та олія настояться та набудуть смаку доданих трав і спецій.

В’ялені помідори зберігаються 3-6 місяців.

Відкриту банку обов’язково тримати в холодильнику.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *