Гуляш зі свинини в хлібі

Мало кого здивуєш звичайним м’ясним гуляшем. Ця навариста страва з тушкованого м’яса добре нам знайома. Але чи куштували ви гуляш за оригінальним чеським рецептом? Він подається в їстівній – хлібній – тарілці. Рецепт дещо копіткий, але результат того вартий!

Інгредієнти:

Для хліба:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 250 г житнього борошна;
  • 1 стакан води;
  • 4 ст. ложки олії;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;
  • 2 ч. ложки цукру;
  • дрібка солі.

Для гуляшу:

  • 600 г свинячої м’якоті;
  • 4 картоплини;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 1 яблуко;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 1 ч. ложка гірчиці;
  • 2 ч. ложки цукру;
  • перець за смаком;
  • сіль за смаком;
  • 50 мл пива;
  • 0,5 л бульйону.

Приготування:

  1. Готуємо хлібці-тарілки для гуляшу. Для цього змішати з борошном сіль, цукор і дріжджі. Потім поступово влити в борошно олію і теплу воду, замісити тісто. Тісто накрити серветкою і покласти в тепле місце на годину, щоб воно підійшло.
  2. Поки підходить тісто, готуємо гуляш: у сотейнику розтопити вершкове масло, покласти борошно і, швидко мішаючи, щоб не було грудочок, обсмажити на середньому вогні протягом 2 хв. до золотистого кольору. Не припиняючи помішувати, влити в сотейник 1 склянку гарячого бульйону, потім пиво й гірчицю. Зменшити вогонь, готувати соус 10 хв., помішуючи.
  3. Свинину порізати тонкими скибочками, посипати сіллю, перцем, цукром, обсмажити з усіх боків в олії на розігрітій пательні (5 хв.). Перекласти м’ясо в сотейник із соусом, тушкувати на повільному вогні під кришкою (20 хв.).
  4. Картоплю порізати кубиками, покласти до м’яса і тушкувати до готовності (близько 20 хв.).
  5. Цибулю дрібно порізати. Моркву потерти. Яблуко порізати брусочками. Обсмажити цибулю й моркву на вершковому маслі, помішуючи, 5 хв.. Потім влити 0,5 склянки бульйону, додати яблука, посолити, поперчити і тушкувати на повільному вогні 5-7 хв.
  6. Тісто обім’яти, розділити на чотири частини, сформувати хлібні булочки, викласти на деко і поставити на розстойку на 10 хвилин. Потім відправити хліб у розігріту до 200°С духовку приблизно на 25-30 хв.
  7. З готових булочок зрізати верхівки й акуратно дістати м’якоть. Потім наповнити хлібці пошарово м’ясом та овочами і накрити хлібними кришками. Подавати із зеленню та овочами, їсти в прямому сенсі слова разом із тарілкою, відламуючи її по шматочку.

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *