Головний винахід 20 століття

У 2000 році в Японії пройшло опитування громадської думки, згідно з яким головним японським винаходом 20 століття стала… локшина швидкого приготування.

Людину, завдяки якій локшину можна приготувати за пару хвилин, звуть Момофуку Андо. Ідея локшини швидкого приготування з’явилася в нього після того, як він побачив великі черги за їжею за часів поразки Японії у Другій світовій війні. Своїм продуктом Момофуку Андо хотів позбавити японців від черг і зробити їжу доступною для кожного. Перша локшина швидкого приготування з’явилася в серпні 1958 року та мала курячий смак. Додаткові аромати з’явилися пізніше.

У 1971 році Андо придумав упаковувати локшину в спеціальні пластикові контейнери, і відтоді для її приготування не потрібен додатковий посуд. У 2005 році японець просунувся далі та зробив локшину швидкого приготування у вакуумній упаковці спеціально для астронавтів.

Тетяна СОКОЛОВА

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *