• ювілей

Вітаємо… овоч з ювілеєм!

Цукровий буряк як культура в 2017 році відзначає своє 270-річчя. Своєю появою він зобов’язаний німецькому хіміку Андреасу Зігізмунду Маргграфу, який у 1747 році зацікавився побаченими під мікроскопом кристалами цукру на зрізі кореня культури. Досвідченим шляхом він встановив, що цукор, який до цього отримували з цукрового очерету, міститься також і в буряках.

Цікаво, що спочатку вживали в їжу лише листя буряка, а коренеплід використовувався в лікувальних цілях.

Найважчий буряк у світі важив 23,4 кг і був вирощений у 2001 році в Сомерсеті (острів у Канадському Арктичному архіпелазі).

Ганна ЛИСЕНКО

Tags :

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *